Stabijhoun in Norway,

Trening av valper og hunder


I dag har vi hatt fint vær med noe kald vind, nydelig for å trene.  Startet dagen med å sjekke hvordan valpene oppførte seg ved lukt av levende fugl, samt vinge på fiskestang.  Fikk frem noen forskjeller hos de forskjellige valpene, men de er utrolige like.

IMG_9167

Så var det Clarissa sin tur.  Har aldri prøvd henne på stand tidligere så spenningen var stor på hvordan hun ville oppføre seg.  Tok lukten av fuglen flott, stoppet opp, men tok ikke det jeg vil kalle stand, selv om hun pekte mot fuglen.  Vil nok kunne klare å få den inn så forsøker nok igjen en annen dag.

IMG_9369IMG_9389

Neste ut va Limke som jeg ønsket å trene i stand.  Har slitt med at hun tar opp fuglen uten å gå veien om stand, så da benytter jeg vaktler for å forsøke å få inn stand igjen.  Det går fremover og hun holder standen lengre og lengre, men hun har en kropp med fjøring og jeg stoler ikke enda helt på at hun ikke plutselig tar ut.

IMG_9421 IMG_9416 IMG_9399

Siste hund ut på denne treningen var Coffea.  Hun fortsetter på vise flotte takter og fortsetter hun slik blir det ikke mange treninger til av denne typen på henne.

IMG_9528 IMG_9497 IMG_9484 IMG_9455 IMG_9450

Yerke har så bra stand at dette trener jeg ikke han på.  Neste oppgave jeg ga hundene var slepespor.  For å trene godt nesearbeid velger jeg å dra sporet med frossen kanin og legger ut kanindummy i enden.  Fungerer utmerket.  Alle 3 hundene sporer bra og hadde ingen problemer.  Yerke hadde 2 vinkler som han løste uten problemer.  Litt korte spor siden området for tiden er fullt av rådyr og harer, men med god vind så fikk de ikke fordel av denne.

IMG_9612 IMG_9605 IMG_9603 IMG_9602 IMG_9600

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s